Pet razloga da vežbate pilates

Početna  |  Body   |  Pet razloga da vežbate pilates

Pet razloga da vežbate pilates

Pilates tehnika je  bila toliko toliko ispred svog vremena da je bio potreban ceo jedan vek da stekne planetarnu popularnost.

Vreme u kome se razvijala bez masovnih medija komunikacije, neobične sprave i nedostatak svesti o potrebi vežbanja učinili su svoje.

Čak i danas, u vreme ekspanzije fitnes industrije, teško je promovisati pilates i objasniti zašto je ovaj način vežbanja toliko delotvoran i uveriti buduće klijente u čudesne efekte ove tehnike.

Neophodno je osetiti sve na svojoj koži, probati, vežbati pa primetiti razliku.

A pre nego što zakažete svoj probni čas, odabrali smo, samo pet, sigurnih, provernih rezultata i potvrdjenih u našoj praksi!

1. UŽI STRUK i RAVAN STOMAK

Pilates vežbe su tako dizajnirane da aktiviraju duboke mišiće abdomena koji se popularno nazivaju CORE.

Reč je o mišićima koji kao korset oblažu unutrašnje organe i imaju važnu ulogu u stabilizaciji kičmenog stuba i postaju još jedna tačka oslonca koja vaše kretanje čini efikasnijim i lakšim.

Medjutim, za ovu priliku ističemo još jedan efekat snažnih mišića CORE-a. 

Pored nesumnjivog  uticaja na vaše zdravlje, ovi mišići, kada se aktiviraju posebno dizajnireanim pilatres vežbama imaju tu moć da vam izravnaju stomak i naprave struk užim.

Često do nas dodje komenta klijenata kako bez izgubljenog jednog grama izgledaju mršavije i mogu da udju u farmerke koje su odavno otpisale. I zaista, popularne „Pločice“ koje se smatraju idealom jakog stomaka i nemaju mnogo uticaja na to da stomak bude ravan.

Transversus abdominis ili poprečni trbušni mišić sastavni deo untrašnjeg CORE i izgleda kao korset i ima tu moć da  spoljne mišiće povuče ka unutra što rezultira manjem obimu struka.

Ladder Barell Pilates

   2. DRŽANJE JEDNE BALERINE, BEZ ZAVRŠENE BALETSKE ŠKOLE

Svaka pilates vežba sadrži i istezanje. Izduživanje tokom napora je sastavni deo pilates tehnike. Baletski pokreti su bili velika inspiracija Jozefu Pilatesu u stvaranju ovog revolucionarnog načina vežbanja.

Pilates je na svom početku,  tokom prve polovine prošlog veka,  bio tajno oružje balerina i plesača, njihovo sredstvo da ostanu u dobroj formi tokom napornih nastupa. Baletska kuća iz Hjustona u svom sastavu ima pilates studio sa svim originalnim pilates spravama i obaveza je svih članova trupe da redovno vežbaju.

Vežbajući pilates dobijate priliku da dobijete gracioznost jedne balerine iako se nikad niste bavile baletom i što je najvažnije , bez ozira na godine!

Verujte nam na reč!

  3.  IZGLEDAĆETE MLADJE

Vežbajući pilates, vežbate mišiće koji podržavaju idealni položaj tela i način na koji hodate, stojite i sedite se menja na bolje. Boljim držanjem štitite svoju kičmu i zglobove a u isto vreme izgledate mladje.

Proces starenja tela podrazumeva menjanje držanja tela tokom godina. Glava teži ka napred, ramena se povijaju…

Samo ispravljanje tela oduzima i godine i kilograme.

4. DODATNI PRILIV ENERGIJE, BOLJE RASPOLOŽENJE

Milton Erikson, čuveni psihoanalitičar i osnivač hipnoterapije, govorio je svojim pacijentima da prebroje sve antene na zgradama na putu do njegove ordinacije. želeo je da isprave držanje, usprave se i hodaju visoko podignute glave, jer je duboko verovao da promena stava tela ima uticaj na naše raspoloženje.

Naše iskustvo govori u prilog njegovom uverenju!

Pilates vežbe su tako dizajnirane da uvek sadrže, pored izazova snage i istezanje tako da ceo trening, iako zahtevan, ostavi telo relaksirano, istegnuto i vitalizovano!

„Posle časa osećam ogoromnu energiju za jedan uspešan, radni dan,  ne osećam se slomljeno, umorno kao posle nekih drugih fizičkih aktivnosti.“

Ovo je komentar skoro svih naših polaznika!

Chair Workout Feel Pilates

5. JAČI IMUNI SISTEM

Istorijat pilates metode predstavlja istoriju jednog čoveka, njenog tvorca , Jozefa Pilatesa. a  ostrvo „ISLE OF MAN“ u Velikoj Britaniji ima važno mesto u razvoju ove tehnike. Naime, tamo je u zarobljeništvu, tokom prvog svetskog rata, Josef Pilates počeo sa dizajniranjem svojih revolucionarnih sprava. takodje, pilates legenda, kaže da su skoro svi zarobljenici redovno vežbali pilates vežbe i da ih je sve, uprkos vrlo lošim higijenskim uslovima, zaobišao ozloglašeni grip.

Da li pilates zaista može da poboljša imuni sistem?

Ovako stoje stvari…

Važan deo imunog sistema je i LIMFNI SISTEM, a limfa za razliku od krvi nema svoju pupmu, kao što je srce, da pospeši njen protok. Ono što ubrzava cirkulaciju limfe kroz telo je pokret mišića i disanje.

Tehnike disanja su važan deo pilates vežbi, a kako je sam Jozef Pilates govorio „potrebno je uz pokret i izdah izbaciti svaki atom „starog“ vazduha iz pluća“

Pokreti mišića  koji pospšešuju protok limfe su pre svega  lagani, kontrolisani pokreti, svojstven i pilatesu i jogi, a možebiti od koristi i lagana šetnja.

Istezanje, masiranje rolerom i položaj sveće su tehnike koje dodatno mogu uticati na dobrobit imunog sisatema.

Moto Balanced Body kompanije „Mindful movement can change your life“ ili prevedeno na srpski jezik „kontrolisani, svesni pokret može promeniti vaš život“ posle ovih pet dobrih razloga za vežbanje pilatesa dobija smisao.

Ali kako smo već rekli, neophodno je da probate i uverite se sami u moć ove tehnike za koju je Jozef Pilates verovao da mora postati dostupna svima i da može promeniti ceo svet na bolje..

U to ime Feel Pilates Online Studio vam nudi video snimke pilates časova uz koje možete vežbati bilo kad i bilo gde.

https://www.feelpilates.net/premium-videos
PRETHODNA

Barre Method i Lotte Berk

SLEDEĆA

Live prenos

OSTAVITE KOMENTAR