Let’s sweat!

Početna  |  Body   |  Let’s sweat!
online studio

Let’s sweat!

Pored toga što se iskreno divim neosporno genijalnom životnom delu Jozefa Pilatesa, koje podrazumeva učenje o potpunoj kontroli nad telom, uvek mi je  falio intezivan čas u bržem ritmu, nabijen snažnom energijom posle koga sam mokra „do gole kože“.
Iz te želje je nastao ReModel Method i časovi koji liče na rituale za dobro raspoloženje i zdravlje.
Naravno, uz potpunu kontrolu nad telom koju uvežbamo na pilates časovima.

Oznojiti se do „gole kože“

Tokom života u Palermu upoznala sam Italijanku koja je, u svojim pedestim godinama, koristila fizičku aktivnost za regulaciju šećera u krvi .Svaki dan je trčala ili plivala, skoro maratonske rute, tvrdeći da joj, osim znojenja, nijedan drugi lek nije potreban za dijabetes tipa 2. 

Da li je ta odluka bila genijalna ili neodgovorna odlučite sami, a ja ću pomenuti poneku korist od znojenja. Neke od njih su  dokazane činjenice, a neke se naslanjaju na naš subjektivni osećaj.

  • Činjenica je da je su glavni sastojci znoja voda, so, šećer, amonijak i urea pa je i logično da će se telo zaista lišiti tih jedinjenja tokom obilnog znojenja. Previše soli i šećera u telu svakako vodi narušenom zdravlju.
  • Rezultati istraživanja u Kini 2016. godine pokazala su da se kroz znoj mogu izbaciti i teški metali koji se mogu naći u telu tokom života u zagadjenim okruženjima. (može nam biti od koristi)
  • Znojenje može smanjiti rizik od dobijanja kamena u bubrezima (ko je imao kamen u bubregu zna koliko vredi ova informacija).
  • Često znojenje može da poboljša termoregulaciju te se bolje podnose ekstremne vrućine. 
  • Ono što mogu da tvrdim je da se posle ovakvih časova, čiji rezultat je potpuno mokra odeća, popravi raspoloženje. Možete dodati i MOĆ VIZUALIZACIJE i zamisliti da sa znojem izlazi i sva napetost, nervoza i tuga, a Vi postajete mirni, sveži i odmorni.
PRETHODNA

Vežbanje u četrdesetim

SLEDEĆA

Koliko je pilates zaista dobar za ledja?

OSTAVITE KOMENTAR