Zanimljiva anatomija

Početna  |  Education   |  Zanimljiva anatomija
anathomy in 3d

Zanimljiva anatomija

Rad u pilates studiju se svodi na svakodnevno traženje pravih odgovora na postavljena pitanja..

Zašto ne mogu da uradim „roll up“? „Na jednoj strani mi je lakše da uradim „side kick“. Zašto?“

Odgovori naravno leže u zamršenoj mreži mišiča ljudskog tela i zakonima po kojima se oni kreću i potrebno je dobro proučiti anatomiju!

Ali ako ste ikada učili anatomiju verovatno ne možete da odlučite da li je teže učiti je ili začuvati stečeno znanje. Potrebno je stalno ponavljanje i usavršavanje, a naša je velika sreća što smo za mentore izabrali baš „Balanced Body“ kompaniju koja stalno istražuje načine kao da  učenje učini zabavnim!

„Anatomija u tri dimenzije“ je svakako je zabavan, interaktivan i odličan način učenja!!!

Pravili smo pržljenove od gline
i od njih sastavili kićmeni stub

Osećati glinu pod prstima dok oblikujete različite mišiće veoma pomaže da se bolje zapamte i njihova imena.

Pošto sami izvajate oblik mišića postavljate ga na model skeleta na mesto gde počinje i gde se završava. Momenat kada odlučujete preko kojih zglobova taj mišič prelazi je presudan da se razjasni njegova uloga, pokret koji omogućava.

Ovaj kurs bih preporučila ne samo pilates instruktorima već i svima kojima je potrebno poznavanje anatomije, studentima, učenicima i umetnicima…

U tri dimenzije sve izgleda sasvim drugačije nego kada prelistavate udžbenik iz anatomije i gledate slike. Kad možete da, držeći maketu u rukama, pogledate splet mišića sa svih strana, pregledate svaki sloj…

PRETHODNA

Postanite Pilates Instruktor

SLEDEĆA

Obuka Pilates Instruktora

OSTAVITE KOMENTAR