Počnite lagano

Početna  |  Body   |  Počnite lagano
ageless pilates

Počnite lagano

Ako poželite da počnete sa vežbanjem, a mislite da je za vas suviše kasno,da ste već u „ozbiljnim godinama“ ili da ste previše pauzirali da biste ponovo ušli u formu, probajte da pratite korak po korak uputstva koja slede.

  1. ZANEMARITE NEPRIJATNOST prvih časova i predrasuda u vezi kondicije i godina. Prodjite hrabro kroz prvu nedelju procenjivanja koliko ste stariji od instruktora i vežbača i smanjite ton unutrašnjih, obeshrabrujućih glasova.
  2. BUDITE BLAGI PREMA SEBI I PUNI RAZUMEVANJA i Postavite realne ciljeve. Neka, za početak, bude dovoljno da se pojavite na svakom, sledećem času i da polako izgradite naviku vežbanja.
  3. OSVESTITE ZAŠTO JE VAŽNO DA SE POKRENETE . Često se u pedesetim i šezdesetim godinama oseti želja za pokretom, za vežbanjem. Telo daje signal da je potrebno osnažiti mišiće i učiniti ih elastičnijim. A koristi od vežbanja su višestruke. Bolje raspoloženje, jače kosti, brži metabolizam su samo neke od njih.
  4. POČNITE LAGANO. Pilates metod preporučujemo našim starijim vežbačima ne samo zbog toga što ima najbrže rezultate, već i zbog mogućnosti da se svaka vežba, na najbrži način, prilagodi, modifikuje.

PRETHODNA

Koliko je pilates zaista dobar za ledja?

OSTAVITE KOMENTAR