Barre Method i Lotte Berk

Početna  |  Body   |  Barre Method i Lotte Berk
barre class feel pilates

Barre Method i Lotte Berk

Lotte Berk je nemačka balerina koja nam je podarila način vežbanja za gipko, baletsko telo čak iako nismo imale nijedan čas baleta.

Rođena 1913. godine u nemačkom gradu Kelnu, bavila se baletom koji ju je i doveo na britansko ostrvo. Metod koji je razvila 60-tih godina doneo joj poznate i slavne klijente, televizijske i holivudske zvezde tog doba kao što su Joan Collins i Brit Ekland. Njen metod stiže i na američki kontinent gde počinje sa radom studio na Upper East side-u u New Yorku.

Poznata po svojoj kapricioznosti i nezgodnom karakteru brzo dolazi do velikog poslovnog uspeha, a njen metod je i danas u osnovi programa mnogih fitnes i  barre studija  u svetu..

Kao i našeg, Feel Pilates studija u kome radimo po principu Balanced Body Barre metoda koji je u potunosti inspirisan i zasniva se na radu Lotte Berk.

A Lotte Berk je stvarajući ovaj metod imala na umu da ujedini ortopedske i vežbe za kičmu koje je zbog svojih fizičkih problema morala da praktikuje i baletske vežbe koje su joj od detinjstva bile svakodnevna rutina. Vežbama, koje su pre svega bezbedne za kičmu, Lotte dodaje i elemente joge i na kraju svakog časa vežbe opuštanja uz duboko disanje i laganu meditaciju.

Lotte Berk je umrla 2003. godine, ali tu se priča o njenom metodu ne završava…

Barre čas u Feel pilates studiju

Instruktori  studija  koji je osnovala nastavljaju njen rad u čuvenom njujorškom studiju Physique 57, a posle toga mnogi fitnes i pilates studiji uključuju ovaj metod u svoj program.

U Feel Pilates studiju, koji od maja 2014.nosi naziv Feel Pilates & Barre studio, imamo priliku da se uverimo u efikasnost i benefite ovog fenomenalnog načina vežbanja koji nam daje snagu, elastičnost i na kraju opuštanjekoje nam ulepša čitav dan.

PRETHODNA

U balansu

SLEDEĆA

Pet razloga da vežbate pilates

OSTAVITE KOMENTAR