Points of you

Početna  |  Mind   |  Points of you
points of you

Points of you

Pilates kao BODY&MIND tehnika nas uči da povežemo telo sa umom. Svesni pokret, pokret koji izvodimo s pažnjom je neuporedivo efikasniji i kako odgovorno tvrde u Balanced Body kompaniji, takav pokret može promeniti vaš život. U svakom slučaju, može promeniti naćin na koji se krećete.

Vežbajući pilates postajete svesni da su graciozni pokreti u isto vreme i najbezbedniji za vaše  zglobove i kićmu i da su takvi zbog činjenice da UM kontroliše ceo proces kretanja. Dok se krećemo znamo gde nam je centar snage, svesni smo koliki nam je opseg pokreta, osluškujemo svoje telo, a  UM i TELO delujući sinhronizovano ostvaruju najbolje rezultate. 

A šta bi se desilo kad bismo u celu priču uključili i emocije? Kada bismo koncipirali čas na taj način da uz vežbanje uma i tela izvežbamo i naša osećanja? Prolazeći kroz dvogodišnje NLP edukacije naučila sam da je itekako moguže vežbati i emocije i naš odnos prema njima, baš kao što vežbamo svoje telo.

Moja NLP koleginica, Zorana Spasojević i ja smo, družeći  se tokom edukacija za NLP mastera, došle na ideju da ispitamo: „Kako na jednom mestu možemo poraditi i na umu i telu i emocijama, jer su sva tri elementa sastavni delovi našeg sistema, a da bi sistem radio kako treba, svi njegovi delovi moraju biti u dobroj formi.“

Naš mali eksperiment se sastojao u tome da posle časa pilatesa, svesnog disanja i energetskih vežbi, osveženog uma i tela, odigramo koučing igru„POINTS OF YOU“ i steknemo nove uvide na teme koje smo sami odabrali, bilo da su to ciljevi koje želimo da postignemo, odnosi koje želimo da poravimo ili promena ugla gledanja na neki problem.

„Points of you“ je koučing tehnika koja nam uz pomoć fotografija na kojima su i slovima ispisani  pojmovi kombinuju se slike i pojmovi koji mogu ali ne moraju da imaju veze sa fotografijom, ali naša podsvest tumači na potpuno jedinstven i specifičan način! Naše tumačenje svake fotografije nam pomaže da iz nove perspektive sagledamo neki problem, cilj kome težimo ili odnos koji želimo da promenimo. 

Karte se izvlače nasumično,  a nama se činilo kao da ih je neko namerno namestio da ih baš mi izvučemo tim redom. Gledajući fotografiju i razmišljajući o pojmovima koje te fotografije pretstavljaju radimo na temi koja nam je na srcu. 

Zorana Spasojevič, LIFE COACH i NLP MASTER, postavlja prava pitanja i navodi nas da iz novog ugla porazmislimo o svemu i odgovorimo na pitanja; „Zašto nam je to važno?“, „Da li nam je korisno“, „Da li delujemo iz straha?“ , „Da li imamo dovoljno vere?“.

Naš um nam šalje slike koje menjaju našu ustaljenu mapu i vode nas do rešenja unutrašnjih zavrzlama.

Na slici ispod su karte koje su pripale meni ovog vikenda. 

Pitanja koja su odnegde pristigla bila su  : „Koliko je strah kočnica na putu ka ciljevima, da li je VERA način da strah nestane i sredstvo da se poravnaju sve želje, vrednosti i sposobnosti?“

Ovo je pre svega iskustvena radionica. Teško je objasniti na koji način deluje na um.

Ali zaista deluje i zbog svih divnih reakcija naših polaznika, za dve nedelje u Feel Pilates studiju organizujemo još jednu radionicu za „POGLED IZ NOVE PERSPEKTIVE!“

Javite nam se!

 

 

PRETHODNA

Napad panike

SLEDEĆA

ŠTA VAS POKREĆE?

OSTAVITE KOMENTAR