ŠTA VAS POKREĆE?

Početna  |  Mind   |  ŠTA VAS POKREĆE?
reformer workout

ŠTA VAS POKREĆE?

Zamislite sledeću situaciju.

Subota je ujutro, prvi dan vikenda, a radna nedelja je bila naporna.

Napolju pljušti kiša, još uvek ste u toplom krevetu, a vaš pilates čas počinje za pola sata.. Odlučujete da ne zakasnite, iskačete iz kreveta, uzimate par gutljaja kafe, a doručak može da sačeka za kasnije…

Šta vas je tačno pokrenulo?

Koji razlog je presudio da propustite lenjo, subotnje jutro o kojem sanjate cele nedelje?

Razgovarajući sa najredovnijim vežbačima, koji retko preskaču treninge, primetila sam grubu podelu na tri vrste motivacije.

FOKUSIRANOST NA REZULTATE

Gubljenje kilaže, “zatezanje” tela, šta god.. Uporedjivanje fotografija “pre i posle”. Svaki napredak je podstrek više. da se ne prestaje sa rutinom koja donosi rezultate.

Ima ih i koji PROSTO VOLE DA VEŽBAJU, uživaju u procesu.

Oni cene tih “sat vremena za sebe” uživaju svakom pokretu i čekaju vežbe opuštanja da smire misli, meditiraju.. Njima je vežbanje kako kažu “kao droga”, sastavni deo dnevne rutine, ne propuštaju svoje časove

Neki od njih nisu preterano zainteresovani za rezultate, obično veruju da je sve stvar genetike i da se samo “mora probušiti kašika”, takodje ne vole ni da se izlažu naporima, a znojenje ih često užasava. Ono što njih pokreće je DUBOKO UVERENJE DA JE VEŽBANJE VAŽNO ZA ZDRAVLJE.

I zaista je tako!

Vežbanje daje još važnije rezultate i od zategnutog tela i relaksacije.

Važno je za limfni sistem, obnavlja sinovijalnu tečnost u zglobovima, gustinu kostiju.. i tako dalje.Motivacija predstavlja razlog zašto nešto radimo, odgovor na pitanje “Zašto Vam je to važno?” Ne postoji dobar ili loš razlog, manje ili više plemenit.. i ne mora biti samo jedan..

Što više razloga osvestite, motivacija će biti jača i duže će trajati!

 

 

PRETHODNA

Points of you

SLEDEĆA

Od tela ka umu

OSTAVITE KOMENTAR