Od tela ka umu

Početna  |  Body   |  Od tela ka umu
pilates arc

Od tela ka umu

Sve emocije prvo osetimo u telu!

Neprijatnost, strah, ljubav..Šake se znoje,noge se oduzmu, lice se zacrveni, prekriješ šakama celo lice, spojiš obrve uz „bolnu“ grimasu.

„Govor tela“ je jedan od najmoćnijih načina komunikacije i dokaz da je veza Uma i Tela neraskidiva.

Naš Um šalje impuls preko nervnog sistema, pa naš krvotok, naši mišići odreaguju u skladu sa poslatom informacijom.

I to je jasno kao dan.

Ali ako ustvrdite da je veza uma i tela potpuno dvosmerna i da informacija poslata od tela ka umu takodje ima isti uticaj i istu takvu moć, da probudi, pokrene, potuno promeni način na koji razmišljamo, ulazite u sivu zonu.

I pored svih nepoverljivih pogleda i dalje hrabro tvrdim da Pokret menja život i da najveća korist od vežbanja, nije samo 3-4 sata provedenih u teretani ili pilates studiju nedeljno, već i svakodnevne navike koje se neminovno menjaju.

Jačajući mišiće oni postaju snažniji pa daju informaciju našem umu da se na njih može računati. Postajemo svesni njihove snage i koristimo ih za oslonac.

Stojeći dugo na nogama iskoristi snažne gluteuse stečene na Barre času.. Oslanjaj se na njih, prebacuj s noge na nogu, oseti kako preuzimaju napor, kako se kičma rasterećuje.

Kada se saginješ da dohvatiš nešto sa poda seti se Roll Up vežbe sa Pilates časa pa zaobli torzo, stežući stomak, srolaj gornji deo tela ka podu..

Osnažite telo da biste postali svesni svega što možete drugačije da uradite. Neka vaše telo navede um da promeni obrazac kretanja.

Čuveni američki psihijatar Milton Erikson, svojim anksioznim pacijetima, preporučivao bi da na putu do ordinacije prebroje sve antene na krovovima da bi hodali pravih ledja i visoko podugnute glave.

Verovao je da je pravilno držanje najbrži način da se osećamo bolje, a svaki pilates čas počinje uputstvima koja bi i on dao svojim pacijentima:

„Osetite celu površinu stopala na podu i zamislite liniju po sredini tela koja vaš torzo kroz centar temena izdužuje i izvlači ka plafonu.“

Za svaku pilates vežbu ovakvo držanje tela je neophodno, a posle časa je poželjno da ovu izduženost, otvorenost ponesete sa sobom.

Kad već telo odaje naša osećanja i misli iskoristite i ovaj drugi smer uticaja.

Neka nove navike pravilnog držanja tela snažnih mišića preokrenu raspoloženje, način kretanja i razmišljanja, a odatle možete šta god poželite.

Od sada možete vežbati i u svom domu, bilo kad i bilo gde, uz naš

ONLINE STUDIO

Moj nalog

PRETHODNA

ReModel Method

SLEDEĆA

Vežbanje u četrdesetim

OSTAVITE KOMENTAR