Pilates on Tour, London 2015

London je, svakog aprila, već nekoliko godina zaredom, moje mesto za pilates inspiraciju. Svake godine u to vreme, pakujem kofere i postajem učesnik Pilates on Tour konvencije koju organizuje Balanced Body kompanija, specijalizovana za pilates edukaciju i proizvodnju pilates opreme. 

Ovo je bila peta Pilates on Tour konvencija koju sam posetila, a opet se vraćam kući sa novim idejama spremna za novi pristup i nove programe u Feel Pilates studiju.

Zaista, Balanced Body tim, uvek u potrazi za inovacijama, svake godine nudi nešto novo. 

 

Ove godine sa puta se vraćam sa nekoliko noviteta koji će, koliko već sledeće nedelje, postati sastavni deo programa našeg studija.

BODHI SUSPENSION SYSTEM

 

Već ste se upoznali sa TRX trakama, ali ovaj sistem omogućava, po prvi put, oslonac na četiri tačke (i noge i ruke). Osmišljen je tako da koristite sopstvenu težinu kao opterećenje i da neke vežbe učini uopšte izvodljivim, a od nekih drugih napravi još veći izazov (Probajte “shoulder bridge“ na ovoj spravi)

Bodhi na Sanskritu znači “probuditi se“ i buđenje je upravo ono što ova sprava može da učini vašem telu.  Spravu je kreirala Khita Whatt, posle saobraćajne nesreće u kojoj je bila povređenja i ona predstavlja u isto vreme  i spravu za funkcionalni trening i sredstvo za rehabilitaciju.

MOTR

 

Još jedna nova sprava iz radionice Balanced Body kompanije.  Kombinacija tvrdog rolera, koji se već dugo koristi na časovima pilatesa i opruga sa opterećenjem. Ovakva kombinacija angažuje celo telo. Dok pokušavate da održite balans ležeći, stojeći ili sedeći na nestabilnom roleru koristite i opterećnje za noge ili ruke.

Čas na MOTR spravi je pravo osveženje.

 

 

Nove sprave ćete moći da probate uskoro u Feel Pilates studiju kao i jedan sasvim novi, grupni  program na reformeru, kadilaku i  stolici.

 

Program se zove “HIIT in the pilates studio“ što je skraćenica za High Intensity Interval Training. 

Zabavan i energičan, program je dizajniran da angažuje celo telo. To je kružni trening za one koji vole pilates, ali im je uvek falio kardio efekat i malo vise znojenja na časovima.

Fokus je i dalje na držanju tela, aktivaciji kora, pravilnom disanju, ali uz pojačanu dinamiku časa ..

 

Da biste dobili pravu formu, razvili muskulaturu, izdržljivost i postigli željene rezultate neophodno je s vremena na vreme menjati način vežbanja na koji je telo već naviklo.

 

U Feel Pilates  studiju se trudimo da pružimo našim vežbačima mogućnost kombinovanja različitih programa.

 

Neprekidnim usavršavanjem, istraživanjem i edukacijama tražimo najbolje načine sticanja dobre forme.