Prolećni umor

 

Sunčani dani su stigli, a vas grize savest jer vam uopšte nije do dugih šetnji.

upload.jpeg

Nemate dovoljno snage ni za redovne dnevne obaveze, a prva pomisao kad ujutro ustanete i krenete na posao je popodnevni odmor.

A kad konačno pokleknete pred prvim sunčanim zracima, kada sa svih mogućih medija do vas stignu alarmi za prolećno buđenje i kada odlučno krenete u šetnju brzo se umarate, gubite dah na uzbrdicama i ponovo željno čekate popodnevnu  dremku.

Neprilagođenost organizma na iznenadne tople dane može proizvesti ovakve, nekada vrlo burne reakcije...

 

upload.jpeg

A po principu  klin se klinom izbija     ono što provereno pomaže je da nastavite da se krećete i ako je moguće počnete da vežbate.

Oni koji su zimu proveli aktivno, vežbajući kod nas u studiju mogu posvedočiti da ovog proleća imaju mnogo više elana, ali imajte u vidu još jedan  faktor koji može uticati na ovu sezonsku iznemoglost, a to je svakako ishrana.

Probajte s češćim i manje obilnim obrocima uz poštovanje principa  mediteranske ishrane   koji obuhvataju što više ribe, maslinovog ulja i svežeg voća i povrća. 

Izbegavajte kafu, mlečne proizvode i slatkiše... 

A kad smo već pomenuli Mediteran ne zaboravite još jednu naviku ljudi sa tog podneblja, a to je obavezna popodnevna  siesta..   

Pronađite malo vremena i za predah! 

Nekad je dovoljno samo  odspavati par sati duže!