Pilates = Contrology

Priča o pilatesu traje veoma dugo...

Počela je pre više od jednog veka, u vreme kada je Pilates bilo samo prezime čoveka koji izumeo ovaj revolucionarni način vežbanja i nazvao ga CONTROLOGY.

Contrology ili KONTROLA što i jeste jedan od osnovnih principa pilatesa. I svi ostali principi, od kojih se pilates tehnika sastoji,  u  sebi sadrže KONTROLU.

FOKUS -  ostanite skoncentrisani na svoje telo, osetite koji su mišići stabilizatori, a koji pokretači, odbacite suvišne misli, KONTROLIŠITE ih.

FLUIDNOST - predstavlja strogo KONTROLISANU smenu pokreta. Da sve teče, bez seckanja, prekida… kao neki lagani ples.

I možda najvažniji princip RUTINA - redovno dolaženje na časove, istrajnost, dakle KONTROLA volje, da bi Vam svi ostali principi prešli u svakodnevnu naviku.

 

Sledbenici Jozefa Pilatesa smatrali su ga istiskim genijem i njemu u čast njegov izum, ovaj specifični način vežbanja nazvali su Pilates, ali ime koje je on sam smislio CONTROLOGY i dalje obuhvata suštinu i razlog zašto se takav način rekreacije razlikuje od svih ostalih.

CONTROLOGY u jednoj reči obuhvata čitavu filozofiju koju je Jozef Pilates imao na umu kada je tvrdio da njegov način vežbanja treba da upražnjava ceo svet.

Način vežbanja gde ste od početka do kraja časa svesni svojih pokreta...

i sve držite pod KONTROLOM!