Pilates u trudnoći

Od skora u Feel Pilates studiju imamo i časove pilatesa za trudnice.

Irena Džomba, sertifikovani instruktor prenatalnog pilatesa, drži časove i pomaže našim klijentkinjama da pripreme telo za sve izazove koji ih očekuju tokom, a i posle trudnoće.

Benefiti  vežbanja u trudnoći su mnogobrojni...

Feel Pilates studio Prenatal pilates, photo Katarina Kuljača

Feel Pilates studio Prenatal pilates, photo Katarina Kuljača

Vežbanje Vam može pomoći u održavanju optimalne telesne težine. Ponekad je teško obuzdati apetit u ovim mesecima i fizička aktivnost može obezbediti potreban balans.

Već ste primetile da se mnogo brže zamarate nego ranije, a pilates časovi Vam, to će Vam svi naši vežbači potvrditi, obezbeđuju dodatni priliv energije. Pilates vežbe sa stalnim istezanjima, koja su njihov sastavni deo, odlično su rešenje i za “teške“ noge sklone oticanju i grčevima.

Fizička aktivnost poboljšava raspoloženje, a tu je i druženje i razmena informacija sa “koleginicama“, trudnicama.

Feel Pilates studio Prenatal pilates, photo Katarina Kuljača

Feel Pilates studio Prenatal pilates, photo Katarina Kuljača

Posebna specifičnost pilates tehnike je što, pre svega, ispravlja držanje tela, a upravo je to najugroženije kod trudnica. Promena držanja tela je prirodna pojava u trudnoći i ove vežbe mogu biti od pomoći. Barem da ublaže negativne posledice.

Iako stavljamo na posledenje mesto, znamo da nije i najmanje važno to što ćete, sigurno, lakše povratiti svoju staru figuru posle porođaja.

Takođe ćete nastavti s negovanjem dobre navike redovnog vežbanja, a druženje sa divnom Irenom će Vam ostati u najlepšem sećanju i jedva ćete čekati da posle porođaja nastavite s vežbanjem...

A mi, koje se nismo upoznale s pilatesom u vreme naših trudnoća, možemo samo da Vam zavidimo.

Veliki pozdrav,

Katarina Kuljača Feel Pilates studio